Články

12.10.2012

Škoda Octavia RS (II. Generace po faceliftu) – Paudi Models

Škoda Octavia RS (II. Generace po faceliftu) – Paudi Models

S typem Škoda Octavia naše tuzemská automobilka opět po deseti letech srovnala krok s dobou. Auto postavené z koncernových dílů Volkswagen plně konkurovalo všem vozům své doby a třídy. A první generace novodobé Octavie se natolik vryla pod kůži českým řidičům, že ani její nástupkyně jí nedokázala dostat z výrobních linek. Od roku 2001 se automobilka zkusila prosadit v segmentu hot-hatchů a představila sportovní verzi RS, která sdílela součástky se slavným „bratrancem“ Golfem GTI. Vůz je u českých řidičů populární a proto se verze RS vyrábí neustále.

05.10.2012

Audi Quattro, Sunstar, 1/18

Audi Quattro, Sunstar, 1/18

V nasledujúcom článku vám predstavím model legendy s názvom Quattro. Auto, ktoré ako jedno z prvých malo pohon 4x4. Auto, vďaka ktorému vstúpila Ingolstadtská automobilka Audi do povedomia celého sveta.

02.10.2012

Mercedes Benz 190E 2.3 16V Cosworth

Mercedes Benz 190E 2.3 16V Cosworth

Jsem sice fanouškem VW a Hondy, ale také aut obecně. A myslím si, že takřka každá automobilka někdy (ale zpravidla v 80. letech) vyrobila vůz, který bych chtěl vlastnit. A když člověk není ropný magnát, jsou modely asi jednou cestou. I Stuttgartská automobilka má takový vůz, byť mi trvalo velmi dlouho, než jsem ho v jejich muzeu našel. Jde o vůz 190E 2.3 16V Cosworth. A když oblíbený vůz, tak jsem se plácl přes kapsu a pořídil jej od výrobce Auto Art.

28.09.2012

Volkswagen Santana, Welly, 1/18

Volkswagen Santana, Welly, 1/18

Azda každého z priaznivcov automobilov napadnú pri automobilke Volkswagen modely ako Golf, alebo Passat. Volkswagen však vždy vedel hrať vo všetkých segmentoch predaja. Práve do segmentu stredne veľkých rodinných sedanov patrila Santana.

17.09.2012

Rolls Royce Phantom, TSM Model, 1/43

Rolls Royce Phantom, TSM Model, 1/43

Velká Británie rok 1968, tímto rokem se představuje nástupce luxusní limuzíny, která byla do čtvrté řady výhradně pro krále a prezidenty. Tento klenot byl dostupný všem až v páté řadě, označení těchto luxusních vozů bylo Phantom.

Staňte se naším fanouškem na Facebooku
Modely ihned k sipozici

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace