09.07.2018

Tři tipy na prázdninový výlet za auty

Hrady a zámky? A co se o prázdninách vydat za auty? V každém kraji je minimálně jedno muzeum veteránů všeho druhu, aut, motorek i zemědělských strojů. My pro vás máme tři tipy na výlet, který vás zavede na místa, kde se psala a píše historie českého automobilismu.

Tři tipy na prázdninový výlet za auty

Rodný dům Ferdinanda Porsche

V Česku je jeho jméno spojené hlavně s aférou kolem přílišné inspirace prvního VW Brouka kopřivnickou Tatrou 97. A v posledních letech taky s bojem obyvatel Vratislavic u Liberce, kde se narodil, s budováním jeho památníku. Ten byl nakonec v roce 2013 zavřený. Co ale ve Vratislavicích zůstalo, je Porscheho rodný dům, ve kterém v roce 2016 mladoboleslavská Škoda legendárnímu konstruktérovi vybudovala expozici. Otevřeno je vždy v pátek až neděli, vstupné je za hubičku.

 

 

ŠKODA muzeum v Mladé Boleslavi

Co všechno se chcete dozvědět o škodovkách, to tady najdete. Škodovácké muzeum v Mladé Boleslavi patří do základního itineráře prázdninových auto výletů – kdo tady nebyl, jen těžko o sobě může tvrdit, že má rád česká auta. Super je, že návštěvu muzea jde spojit s návštěvou výroby škodovek. Z historie se tak dostanete do úplné přítomnosti, kruh se uzavře. Otevřeno je denně, prohlídku zvládnou i malé děti.

 

 

TATRA muzeum Kopřivnice

V kopřivnickém muzeu na návštěvníky čeká nejucelenější sbírka aut značky Tatra u nás. Je to doslova ráj pro kluky všeho věku. Kromě cca 70 aut, motorů a dalších strojů uvidíte i prezidenta s velkým P – první automobil z Kopřivnice, slavného Präsidenta. Ještě pár tipů? V Kopřivnici mají Tatraplán Kabriolet v úpravě pro Josifa Stalina, první tatrovácký náklaďák z roku 1898 nebo železniční rychlíkový vůz Slovenská strela. Otevřeno je denně.

Staňte se naším fanouškem na Facebooku
Modely ihned k sipozici

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace