20.08.2012

Mercedes Benz SL65 AMG

Trojcípá hvězda se zemí, vodou a vzduchem, obkroužená vavřínovým věncem. Tato značka Mercedes-Benz, je tu s námi už 86 let a za tu dobu Nám představila nemálo povedených kusů tohoto Stuttgarského klenotu.

Mercedes Benz SL65 AMG

Vůz, který Vám chci představit, není žádný muzejní kousek a ani žádný koncept. Toto auto vzniklo jako symbol Německé dokonalosti, umu a s poslední spoluprací s tuningovou společností AMG performance studia vzniklo následující : Mercedes Benz SL65 AMG Black Series (2008). Historie započala v roce 2006, kdy byl představen první z mnoha, SLK 55 AMG Black Series s motorem V8 o výkonu 400koní. Později, přišel Mercedes CLK 63 AMG, který měl výkon 507 koní, kterému stál za vzor Safety Car formule 1. Po roce přišel na scénu právě Mercedes s označením SL65 AMG Black Series v té době zatím nejvýkonnější sériový Mercedes Benz. Motor upustil od V8 a nasadil V12, přeplňovaný dvěma turby, šesti-litr s výkonem 670koní při 5400 ot./min. což je víc než u super sportu Mercedes Mc Laren SLR s motorem V8 a výkonem 620 koní . Původní M.B. SL 65 vážil 2 tuny, AMG verze má pouze 1870 kg.

Black Series jsou špičkové kousky, které jsou hodny nosit tyto exkluzivní nálepky, dostanou ji pouze vyvolení ti, kteří si to opravdu zaslouží. Jsou to kousky, které se definují jako okruhové speciály pro každodenní použití. Z 0-100Km se dostane za 3,9 s a jeho maximální rychlost s elektronickým omezovačem činí 320km/h.

Black Series je exkluzivní a proto model který představím je také exkluzivní, protože se nabízí ve velmi omezeném množství. Model je černé barvy a je balen ve speciálním balení (dealerském), kdy vykukuje pouze jeho přední maska s trojcípou hvězdou a obrovskými sacími otvory po stranách pod  světlomety. Na měřítko 1:43 je model velice detailní. Po stranách před dveřmi můžete vidět označení dvojitého turba, tedy Biturbo. Nalakování celého auta je provedeno výborně, dokonce kliky na horní straně jsou jiného odstínu. Světla jsou dokonalá, vnitřní uspořádání je bez chyb, vše co je obsaženo ve skutečné SL65 je na svém místě, nic není velké, nic málo dotáhnuté, světla jsou čirá, bez náznaku lepidla.

Raději mám před sebou fotografii tohoto auta, abych mohl nalézt nějaké chyby, ale pro mou smůlu a štěstí zároveň, jsem nic nenašel. Samé klady a klady. Proporce odpovídají a kola jsou na tom též velmi dobře, lité disky jsou tvořeny tenkými paprsky, uprostřed s logem Mercedes Benz. Jsou znatelné i destičky, na kterých jsou vidět i malé otvory pro větší efektivitu brzd. Brzdy s označením AMG. Kola nejsou křivá v ose, ale to je možná pouze případ u těchto speciálních edic Minichamps. Interiér je dělán s pečlivostí a je jedním slovem perfektní.

Volantu nechybí logo auta, stejně jako nechybí správný tvar volantu, tříramenný. Jestli je v interiéru nálepka, tak ji najdete pouze pod správným úhlem světla, takže skoro vůbec. Palubní deska má tolik detailů, že si toho těžko všimnete.

Sedadla jsou sportovní z karbonu a ve správném tónu a správném tvaru. Dveře z vnitřní strany nepostrádají detail zvýraznění klik pro otevírání vozu a ani karbonu, který je velkou součástí dveří opět s logem AMG. Pedály jsou chromované a vystupují z podlahy, žádný malý výlitek, ale skutečná proporce. Kdyby byl model otevírací, tak by určitě měl hodně co nabídnout.

Uprostřed palubní desky je i takový detail, jako zapnutá GPS. Takový detail se objevuje velmi často a je dobře, že tam není pouze holé místo. Řadicí páka má jako podklad karbon a nechybí ani řadící stupně. Raději se vydám pryč z interiéru, protože ten nabízí skutečně hodně. Jsme zpátky u exteriéru, kde můžeme vidět přítlačné křídlo vzadu, pod ním opět AMG na pravé straně a SL 65 na straně druhé. Světla jsou vytvarována tak, že si na ně můžete sáhnout a cítíte drobné záhyby, žádná rovina co má nálepku jen na efekt. Model je posazen nízko k zemi a přesně tak, jaká má být výška auta, model tak vypadá nebezpečně a věrohodně. A tímto bych rád ukončil tuto recenzi, protože kdo zná toto auto, tak jistě peláší pro model.

  • Výrobce : Minichamps
  • Cena :cca 1100kč
  • Materiál : kov, plast
  • Váha : 215g 

Pro SmallCars sepsal Radomil Hladík aka RDKKey.

Staňte se naším fanouškem na Facebooku
Modely ihned k sipozici

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace