06.08.2012

Ferrari FFX Evoluzione, Hot Wheels ELITE

Tak a je tu další model od Elite, tentokrát Ferrari FFX Evoluzione od Hot Wheels Elite, začnu asi zápory: těch je na tomto modelu docela dost. Všichni víme, že Elite dominuje svou kvalitou a stylem modelů, ale také dělá dost chyb.

Ferrari FFX  Evoluzione, Hot Wheels  ELITE

Takže první a asi největší problém je, že dveře u spolujezdce nedoléhají s karosérií, mezera mezi dveřmi a karosérií je dost viditelná, asi kvůli tomu, že se dveře otvírají způsobem do V - můžete vidět na fotkách.

Druhý problém je, že zadní průhledný kryt motoru je špatně lepený a s chladícími pruhy vedle je dost špatně spojen. Chladící pruhy a průhledný kryt motoru mají být slepené dohromady a ne tak jak, to je.

Dveře modelu se podle mě otvírají příliš málo, možná je to jen pocit. Tento model je snad jeden z nejvíce komplikovaných modelů a tak na něm musí být nějaké problémky, jak jsem je zmínil. Tvarově je to však velice zajímavé a nenapodobitelné - je to krásný model. Chyby nechyby.

Klady na modelu je samozřejmě celkové zpracování. Elite tentokrát opět nezklamalo, na modelu si daly záležet hlavně v detailech, v interiéru jsem žádné nedokonalosti nenašel, asi proto, že se do něj ani moc podívat nejde (ještě se chci omluvit za kvalitu fotky interiéru, těžko se do něj vkládá objektiv).

A teď něco málo ze skutečného FXX v měřítku 1:1! Zajímavosti FXX používá některé technologie vyvinuté pro Ferrari Enzo a kombinuje je s některými novými Za auto zákazníci zaplatili 2,7 milionů dolarů, ale řídit auto mohou pouze na speciální dráze ve dnech, které schválí Ferrari.

Všechny vozy byly prodány předem vybraným Ferrari zákazníkům, s výjimkou jednoho, který byl udržen ve SpA Ferrari F1 Ferrari World. Poslední třicátý vůz dostal Michael Schumacher, když v roce 2006 odešel z Formule 1. Ferrari postavilo 30 kusů FXX oproti 29, které byly původně v plánu

Technické údaje

  • Motor: 6262 cm³
  • Max. rychlost: 391 km/h
  • 0-100 km/h: 2,5 s

 

Celkové hodnocení modelu 80 ze 100 i přes všechny chyby je to krásný model, který oživí vaši sbírku. Na Smallcars je FXX Evoluzione pouze v černé barvě. Má tu modely 1:18 Ferrari FXX, není to už Evoluzione, ale jsou také velice pěkná a skoro podobná auta, jako Evoluzione. Děkuji za pozornost :)

Pro SmallCars sepsal a nafotil Dawe Remeš

Staňte se naším fanouškem na Facebooku
Modely ihned k sipozici

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace